Flevoland weet wat het mkb nodig heeft Skip to content

‘Flevoland weet wat het mkb nodig heeft’

Op 1 september is in Flevoland het MKB Schakelteam van start gegaan. De kick-off werd verricht door gedeputeerde EZ Jan-Nico Appelman. Als voortvloeisel van de MKB Deal van het ministerie van Economische Zaken & Klimaat heeft de provincie Flevoland samen met 27 partners één loket gecreëerd. Daar kan het kleine mkb terecht voor alle regelingen, ondersteuning en subsidies. Kenneth Kanhailal is projectleider en blikt terug op de eerste weken van het MKB Schakelteam.

“Of het nu gaat om het opleiden van vakmensen of het versterken van kennisnetwerken: Flevoland weet goed wat het mkb in de eigen regio nodig heeft. Daarom wordt met het MKB Schakelteams niet het wiel opnieuw uitgevonden, maar geven we wat al draait een extra zet. Zo krijgt het kleine mkb in Flevoland de ondersteuning die op hen is toegesneden. We gaan dat doen met een team van zes professionele bedrijfsadviseurs, gesteund door een even groot aantal ambassadeurs, die hun zakelijk netwerk voor het MKB Schakelteam openen. Samen zijn we op weg naar een economisch sterk Flevoland! 

'We merken nog te vaak dat ondernemers kort-cyclisch denken."

Terugkijkend op de eerste twee weken na de start van het MKB Schakelteam, mag ik nu al met trots spreken over een succes. In de aanloop naar de kick-off hebben wij met een zeer ervaren team keihard gewerkt om de aftrap zorgvuldig en effectief te nemen. Zo’n start blijft altijd een spannend moment. Staat de website online? Doet de vitaliteitsscan het goed? Hebben we alle flyers en banners gereed? En bovenal, zijn de adviseurs- en ambassadeurskoffertjes wel gevuld? Vanzelfsprekend is alles in orde en kunnen de adviseurs hun afspraken inplannen. Flevoland telt zo’n tienduizend mkb-bedrijven met 2-10 werknemers. Twintig percent daarvan willen we eind 2022 hebben bereikt, gesproken of ontmoet. Daar gaat ons team van zes bedrijfsadviseurs zich mee bezighouden. Zij gaan de komende anderhalf jaar adviesgesprekken voeren met mkb-werkgevers die tussen de 2 en 10 werknemers hebben. Het gaat dan vooral om zaken als strategie, financiën, marketing, personeel, organisatie en uitvoering. 

Mkb-werkgevers kunnen zo’n adviesgesprek zelf en makkelijk aanvragen via de website. Daar kunnen zij ook terecht voor de vitaliteitsscan, waarmee zij hun bedrijf langs de lat van de bovengenoemde terreinen kunnen leggen. En wat nou zo mooi is aan het MKB Schakelteam, de adviesgesprekken en de vitaliteitsscan? Het is allemaal gesubsidieerd! Het professionele en hoogwaardige advies van onze adviseurs kost de werkgever helemaal niets! Ook de vitaliteitsscan, die waardevolle gegevens over de onderneming verschaft is gratis!

Het is goed te constateren dat het enthousiasme bij onze partners, ambassadeurs en adviseurs groot is. Dat heeft zijn weerslag op onze mkb-doelgroep; de kleine werkgever in Flevoland. Dagelijks nemen de aanvragen toe en ook de vitaliteitsscan mag op een groeiende belangstelling rekenen.

We zijn op 1 september vertrokken en meteen goed op weg. Wij zullen de komende periode hard blijven werken om zoveel mogelijk kleine mkb’ers Flevoland te helpen. We houden hen op de hoogte via berichten op de website en in de sociale media. Daar plaatsen wij regelmatig updates, nieuws, achtergronden en berichten we over toekomstige evenementen! Noteer: www.mkbschakelteam.nl“