Ik praat je graag even bij! - Mkb Schakelteam Skip to content

Ik praat je graag even bij!

Ik praat je graag even bij!

“Al rijdend door de mooie provincie waar de bollenvelden in bloei staan en de akkerbouwers de voorbereidingen treffen om de gewassen te zaaien, zien we de dynamiek van de provincie Flevoland in haar volle glorie. De groei in de provincie is onvermijdelijk te constateren als we de nieuwbouwwoningen en ontwikkelingen van de industrieterreinen zien in Zeewolde, Almere, Lelystad Dronten, Urk, Emmeloord en de dorpen in de provincie. Het grootste deel van de economische groei nemen de Flevolandse mkb’ers voor hun rekening. Niet verwonderlijk dat de provincie Flevoland het ondernemersklimaat stimuleert en stevig ondersteunt met velerlei subsidies en ondersteuningen.

Wat het extra aantrekkelijk maakt: de hulp en het advies worden volledig gefinancierd door de provincie.

Zo heeft de provincie Flevoland van het ministerie van Economische Zaken & Klimaat de gelegenheid gekregen de Flevolandse mkb’ers één loket aan te bieden waarmee zij geholpen worden en snel de juiste weg in subsidieland kunnen vinden. ‘Ik had geen idee welke subsidies, tegemoetkomingen en hulp er allemaal mogelijk is’, is een veelgehoorde opmerking onder ondernemers. Gelukkig is er met het MKB Schakelteam Flevoland nu één loket dat hulp kan bieden met zes professionele adviseurs, die elk gespecialiseerd zijn op de terreinen van strategie, financieringen, specifieke regelingen, online marketing, personeel en organisatie.

Wat het extra aantrekkelijk maakt: de hulp en het advies worden volledig gefinancierd door de provincie. En dat komt mooi uit, want vanuit de Kamer van Koophandel en de banken komen steeds vaker signalen dat er onder de mkb’ers wellicht een groot aantal faillissementen dreigt. De combinatie van twee jaar coronacrisis en dan nu de oorlog in Oekraïne, met als gevolg grondstoftekorten, stijgende energieprijzen en gierende inflatie baart de KvK grote zorgen.

Een bedrijfsscan kan de mkb’er uitkomst bieden en helpen bij het maken van de juiste keuzes op het gebied van strategie, personeel, marketing en verduurzaming. 

De mkb’er zal daarom de vinger stevig aan de pols houden moeten houden als om het financiële reilen en zeilen van de onderneming gaat. Een bedrijfsscan kan de mkb’er uitkomst bieden en helpen bij het maken van de juiste keuzes op het gebied van strategie, personeel, marketing en verduurzaming. Zo’n scan wordt door het MKB Schakelteam eveneens kosteloos aangeboden. Het is een zeer effectief hulpmiddel dat samen met een adviesgesprek uitkomst kan bieden voor plannen of financiële vraagstukken. Scan en adviesgesprek tezamen kunnen ook heel goed als klankbord dienen voor ideeën of oplossingen.

De ondernemers die de afgelopen periode gebruik hebben gemaakt van de bedrijfsscan en het adviesgesprek zijn enthousiast en hebben met de uitkomsten weer positieve energie in hun bedrijven kunnen brengen. Van nieuwe business tot meer liquiditeit en in een aantal gevallen ook tot het aantrekken van nieuwe medewerkers. Als je geïnteresseerd bent kijk dan eens op MKBschakelteam.nl of neem direct contact met mij op. Ik praat je graag even bij.”

Patrick Olgers – Projectleider MKB Schakelteam Flevoland

06-53171339