Hoe zit het met jouw kostprijs? - Mkb Schakelteam Skip to content

Hoe zit het met jouw kostprijs?

Koninklijke Bouwend Nederland luidt de noodklok: veel ondernemers kampen met hoge inkoopprijzen en hebben moeite om nog winst te maken. Dat ligt vooral aan de gestegen prijzen voor arbeid, materialen, vervoer en energie. Er zijn juridische mogelijkheden, zoals het openbreken van contracten om de prijsverhogingen gecompenseerd te krijgen. Een gesprek met een adviseur van het MKB Schakelteam Flevoland kan ook helpen. Dat kost niets, want gesubsidieerd door de provincie, en biedt vaak uitkomst, inzicht en nieuwe (financiële) mogelijkheden op andere bedrijfsvlakken die wellicht de pijn wat kunnen
verlichten.

Soepel

Vooral bedrijven die meer dan een jaar geleden overeenkomsten voor langere tijd zijn aangegaan, hebben het zwaar als de
afgesproken prijs inclusief materiaalkosten is. Bouwend Nederland roep opdrachtgevers op om daar soepel mee om te gaan. In een interview met De Telegraaf roept Arno Duijverman van Bouwend Nederland de opdrachtgevers op om hier soepel mee om te gaan. De lasten verdelen voorkomt dat projecten in gevaar gaan komen. Bovendien zijn er altijd alternatieven. Als de prijs van graniet astronomisch stijgt, dan is een keramische tegel misschien wel een oplossing. Als de prijzen met 20% stijgen dan is er weinig ruimte voor een fatsoenlijke marge over.

Inzicht belangrijk

Om in deze tijd als ondernemer nog winst te kunnen maken is goed inzicht in de kostprijs ontzettend belangrijk. Bij het MKB Schakelteam zijn verschillende adviseurs aangesloten die stevige financiële kennis en ervaring hebben om kleine mkb-ondernemers de adviseren en de weg te wijzen naar (financiële)oplossingen. Een afspraak voor zo’n kosteloos gesprek is gauw
gemaakt: www.mkbschakelteam.nl/afspraak