MKB kennissessie Bedrijfskring Zeewolde druk bezocht - Mkb Schakelteam Skip to content

MKB kennissessie Bedrijfskring Zeewolde druk bezocht

Dertig ondernemers waren naar vergaderplaats Zuiderzoet gekomen om de MKB-kennissessie van de Bedrijfskring Zeewolde (BKZ) bij te wonen. Dit keer gaf het MKB Schakelteam Flevoland de aftrap.

Projectleider Patrick Olgers wees de aanwezige ondernemers op de mogelijkheden die het schakelteam biedt. Met name de één-loket-functie van het MKB Schakelteam kreeg daarbij verdere uitleg. Via dat loket worden ondernemingen met hulpvragen effectief doorverwezen en begeleid naar de juiste subsidieregeling of ondersteuning die er voor hen beschikbaar is. In de praktijk gebeurt dat met een klankbordgesprek met een mkb-professional. Zo’n klankbordgesprek is gratis wegens de MKB-deal van het ministerie van EZ&K die de provincie heeft binnengehaald.

Veel van de adviezen van het MKB Schakelteam wijzen in de richting van Horizon en het Energie Expertise Centrum (EEF). Deze organisaties waren eveneens aanwezig om hun mogelijkheden voor ondernemers nader toe te lichten. Vanuit Horizon gaven de accountmanagers Rob Dal en Thuan Trinh een kijkje in de subsidiekeuken van de regionale ontwikkelingsmaatschappij. Namens EEF was relatiemanager Nelleke Kleinleugenmors aanwezig. Zij onderhoudt de contacten met het bedrijfsleven in Zeewolde en begeleidt ondernemingen bij de realisatie van hun duurzame energie- en energiebesparingsprojecten. Na de kennissessie was er het informele netwerken tijdens een lunch in de brasserie van Zuiderzoet.