De juiste weg bewandelen - Mkb Schakelteam Skip to content

De juiste weg bewandelen

Ondernemers moeten zich blijven ontwikkelen om te overleven en omdat stilstand nu eenmaal achteruitgang is. Het MKB Schakelteam Flevoland kan daarbij van grote waarde zijn, om ondernemers te helpen de mogelijkheden die hen geboden worden optimaal te benutten. 

Door Willy Feikens, adviseur MKB Schakelteam.

In de afgelopen periode heb ik veel mkb’ers in Flevoland gesproken.  Zonder uitzondering allemaal actieve mensen met ambitie en mooie bedrijven. Tijdens die gesprekken kwamen vaak meerdere onderwerpen aan de orde zoals  personeel, strategie, financieringsbehoefte en eventuele uitbreiding van bijvoorbeeld online activiteiten.  Wat mij dan altijd weer opvalt is de energie die van deze ondernemers uitgaat. Veelal zijn het harde werkers die weinig gelegenheid hebben om eens even van gedachten te wisselen bijvoorbeeld over de koers die gevaren wordt. 

Bij de meesten zijn de mogelijkheden van subsidies op veel gebieden niet bekend. Het geeft veel energie om hierover tijdens een gesprek te sparren om vervolgens de weg te wijzen naar de juiste organisatie. Gesprekken gaan ook over de liquiditeitsbehoefte.  Vaak heeft men bij de huisbank geen gehoor gekregen. In het MKB Schakelteam zitten specialisten die kunnen helpen de goede weg te bewandelen om de oplossing of de doelen te bereiken. Een tijdje terug kregen we de vraag van een ondernemer of er subsidiemogelijkheden zijn voor het onderzoeken van een nieuwe activiteit in zijn bedrijf. 

Deze ondernemer heeft succesvol gebruik kunnen maken van een voucherregeling en is razend enthousiast over de uitkomsten van het onderzoek. We delen als MKB Schakelteam graag deze kennis over alle regelingen en maken graag een afspraak met u voor een kosteloos klankbordgesprek.