MKB vindt terugdringen CO2 maar lastige zaak - Mkb Schakelteam Skip to content

MKB vindt terugdringen CO2 maar lastige zaak

Uit het jaarlijkse hr-trendonderzoek van Berenschot blijkt dat duurzaamheid een hot topic is, maar dat werkgevers in het bedrijfsleven, de collectieve sector en het openbaar bestuur nog worstelen met de uitvoering. Zo’n 40% heeft intussen maatregelen ingevoerd, nog eens 30% is dat van plan. De resterende 30% doet niets. Bij die laatste groep gaat het vooral om kleinere werkgevers voor wie het terugdringen van de CO2 nog een brug te ver is. 

Volgens Hans van der Spek, manager kenniscentrum mens en ondernemen bij Berenschot komt dat omdat een kleine ondernemers veel administratieve zaken er een beetje bij doen. Vaak ’s avonds aan de keukentafel. Hij vindt het dan wel begrijpelijk dat zo’n ondernemer zoiets als het verminderen van hun footprint voor zich uitschuift.

Van der Spek waarschuwt ondernemers die denken dat het hun tijd wel zal duren. ,,Medewerkers, klanten en andere belanghebbenden worden steeds kritischer. Soms moet je wettelijk nog niks. Maar als je als bakker broodjes levert aan een beursgenoteerd bedrijf is dat ook verantwoordelijk voor de CO2-uitstoot in de rest van de keten. Die wil dus straks geen brood meer van jou als je niks doet.”

Ben je ondernemer in Flevoland en wil je meer weten over de mogelijkheden neem dan contact op met Energie Expertise Centrum Flevoland (EEF) van de provincie Flevoland. Dat kan via dit contactformulier.

.